torstaina, maaliskuuta 26, 2009

Pöpö- ja parisuhdesoppa

Taitaa olla sääntö kuin poikkeus, että aina stressitason laskettua tietylle tasolle pääsevät pöpöt yrittämään vallankaappausta kehossani. Eilen illalla oli pientä lämpöä ja vilunväreitä, joten tämä päivä on vietetty kotona - ikkunasta auringonpaistetta ihaillen. Kandin suorittamisen jälkeen olen ollut aika eksyksissä. Kaikkea pitäisi kyllä tehdä, mutta mitä ja missä järjestyksessä? Graduunkin pitäisi paneutua kunnolla ja rauhassa - ainakin tutkimussuunnitelmaa pitäisi päivittää ja muutenkin katsoa, että kaikki paperit sun muut ovat tallessa.

Sulkapalloseuralaiseni kanssa keskustelin tuolloin maanantaina parisuhteista, joka todellakin on oma maailmansa. Mainitsin jo edellisessä postauksessa, että hänen poikaystävänsä ei sulkapallomatsia oikein sulattanut. Luulisi olevan ihan sama kuka tekee ja mitä kenenkin kanssa, siis tuollaisia viattomia juttuja. Totesimme sulkapallomittelömme "erätauolla" kauhistukseksemme, että ystäväpiirissämme on monia katkenneita tai katkeamaisillaan olevia parisuhteita. On avo- ja avioeroja ja sen seurauksia: lapsia ilman isää tai äitiä - kaksi kotia sekä ainakin yksi särjetty sydän. Sulkapalloseuralaisenikin vanhemmat erosivat tämän ollessa lapsi. Onnellinen ulkokuori ei välttämättä sitä ole koskaan ollutkaan ja esiripun laskettua ainakin me sivustaseuraajat usein mietimme: miten tässä näin pääsi käymään? Miten ikuiseksi Jumalan edessä luvattu rakkaus ei kestänyt ylä- ja alamäissä, vaan metsään mentiin ja pahasti.

Rakkaus ole ikuinen, vaikka itse tahtoisin kovasti uskoa siihen. Joku (voi) löytää toisen ihmisen, jonka kanssa haluaa viettää aikaansa - joku voi haluta olla vaan yksin ongelmiensa kanssa tai olla mieluiten työnsä kanssa naimisissa. Vaikka omat vanhempani ovat ongelmistaan huolimatta yhdessä jo neljättä vuosikymmentä, niin kaikkien vanhemmille ei ole käynyt yhtä hyvin.

Itselläni ei ole kokemusta minkäänasteisista parisuhteista (milloin muuten parisuhteessa ollaan, kysyn vaan viisaammilta, eli teiltä). Haluaisin kuitenkin ottaa selvää parisuhteen saloista. Wikipedian mukaan "parisuhde tarkoittaa kiintymykseen ja seksuaalisuuteen perustuvaa kahdenvälistä suhdetta". Onko tuo samaa kuin seurustelu? Wikipedian määritelmä sisältää katso myös -osion: Avioero, avioliitto, avoliitto, rakkaus, rekisteröity parisuhde, seurustelu, ihmissuhde ja osittaisparisuhde. Niinpä niin.

Laitan tähän parisuhdesopan nauttimisen lomaan aiheeseen liittyvää musiikkia. Sturm und Drang musisoi miljoonista öistä (A million nights). Eräs ihminen omisti ko.biisin minulle joulukuisessa mesekeskustelussa. Mutta ei siitä sen enempää.



6 kommenttia:

Minja kirjoitti...

Ei kai siihen ole mitään yksioikoista selitystä milloin ollaan parisuhteessa. Luulen. Se on varmaan ihan parikohtaista, kyllä sen sitten tietää kun sellaisessa on. Toivottavasti. :)

Kirsikka kirjoitti...

Erot taitavat mennä epidemioina. Vuoden sisään kaksi kaveriani on eronnut ja nyt minä. Mutta ei voi mitään. Parempi yksin kuin huonossa suhteessa.

marko77 kirjoitti...

Onkohan talouden taantumalla yhteyttä eroihin (siis samanlainen yhteys kuin raskauksilla, joita aina on paljon ennen lamaa)? Luulisi olevan päinvastoin eli ihmisten kaipaavan hellyyttä ja toista ihmistä entistä enemmän. Pari tosiaan yksin kuin huonossa suhteessa - tuo pointti jäi kyllä toteamatta..

Hannelen paratiisi kirjoitti...

Rakkasu on ikuista, jsokus voivat kohteet vaihtua.

Pia kirjoitti...

Parisuhteessa ollaan silloin, kun kaksi ihmistä ei enää katso pelkästään toisiaan silmiin vaan yhdessä samaan suuntaan, eli silloin, kun näistä kahdesta tulee toisilleen tärkeimmät läheiset elämässä.

Tosin yhteinen lapsi/lapset saattavat saada aikaan sen, että lapsesta/lapsista tuleekin vielä tärkeämpiä läheisiä, mutta silti edelleen katsotaan samaan suuntaan lapsi/lapset huomioon ottaen.

Terveisiä nojatuolistani ;-)

marko77 kirjoitti...

Hih, kiitos kommenteista! Eiköhän sitä soppaa päästä joskus maistamaan ja hämmentämään..:)

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More