maanantaina, tammikuuta 12, 2009

Univaje

Muikeaa maanantaita, vaikka säätila on ei-niin-talvinen - vettä tihuttaa ja loska roiskuu. Aamulla seisakkeella seisoessani (no, kuinkas muutenkaan - heh) eräät rouvat juttelivat perisuomalaiseen tapaan säästä. He valittelivat kilvan huonoa talvea ja kehuivat lapsuuden ajan talviaan siellä jossain missä syntyneet. Ihmettelin itsekseni, että mistä tämä suomalaisten valitus erityisesti säästä on peräisin? Ennen vanhaan riitti Pihtiputaan mummollekin, että ilimoja piisas - oli sitten lämmintä tahi kosteata. Totta kai se harmittaa, ettei esimerkiksi pääse luistelemaan (paitsi kaupungin kaduille) niin kuin 80-90-luvuilla (jolloin allekirjoittanut pääsi opettelemaan nyt jo kohtalaisen hyvää luistelutaitoaan). Ilmavirtoja on vaikea muuttaa toisenlaiseksi ja saastuminen on jo nyt kokoonaan lopetettava, jotta ilmasto ei enää tästä lämpenisi. On kai pakko raahautua jäähallille, jos haluaa tänä talvena luistella. Vielä en tosin luovu toivosta!

Kuulun niihin onnettomiin, joita väsyttää jonkin verran - eli univajetta löytyy. Viikonloppu meni nopeasti kaikkea muuta tehdessä (kuin nukkuessa siis). Eilen sunnuntaina haahuilin harrasteiden parissa ympäri Kymenlaaksoa raittiissa ilmassa. Lisäksi jäin iltasella ns. linjoille roikkumaan (mese rules, kiitos seurasta!) ja tulikohan sitä unta loppujen lopuksi nelisen tuntia? Uni ei oikein tullut - liekö syynä hehkeä meseseura vai mikä lie kenkä, joka ei enää niin kauheasti purista (kun osaa tehdä oikeanlaisen solmun). Mutta kyllä se taas tästä, kunhan pääsee tunniksi kahdeksi torkuille. Luin muuten erään uutisen jostain mistä lie, että Suomeen (vai oliko se ulkomaille) olisi perustettu paikka päiväunia varten - siis työntekijät voivat ottaa jossainpäin työajalla nokosia. Harmi, etten ottanut uutista talteen - höh.

Mutta tänään tuli tällainen uutinen toimituksen sähköpostiin: Yli 3 000 naista arvioi suomalaisen miehen: Suomalainen mies ei puhu edelleenkään, mutta pussaa kylläkin. stä ehdottomasti lisää seuraavassa merkinnässä - vaikka itse olenkin puhunut enkä pussaillut. Kohta postiin (jossa lähtee muun muassa harjoitusaine proffalle ja edelleen Kielikeskukseen) ja sitten torkuille - ruoan jälkeen siis.


2 kommenttia:

Sooloilija kirjoitti...

Kaikkea ne taas on tutkineet, 3000 naisen otannalla. Voipihan se pitää paikkansakin.

Mutta sääkeskustelut on hauskoja. Kuuntelen lähes päivittäin äitini kommentteja säästä, siis puhelimessa, ei siinä tarvitse paljon väliin kommentoida, kuuntelee vaan kuinka liukasta, vaarallista, tuulista, lauhaa tai kylmää ja kauheeta on tämä Suomen talvi.. ;)

marko77 kirjoitti...

Suomalaiseen mentaliteettiin kai kuuluu - brittiläiseen tapaan, puhua säästä. En tiedä, valittavatko britit että "taas sataa". Tuskin. Tuntuu, että vanhempi väestönosa puhuu säästä eniten - nuoremmat kun ovat jo nähneet lapsuudessaan tämän eurotalven. :/

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More