sunnuntaina, marraskuuta 16, 2008

Kulkurille kulttuuria

K-kirjaimella jatketaan - tällä kertaa kultuurista, jota kulunut viikko tarjosi tällaiselle kulkurille mukavassa suhteessa.


Tiistaina kävin erään ystäväni kanssa Tennispalatsissa katsomassa tuoreen Bondin, joka on herättänyt monenlaisia
mielipiteitä katsojissa. En oikeastaan odottanut "Quantum of Solacelta" suuria, sillä tiesin sen olevan jatko-osa aiemmalle Bond-seikkailulle.

Ihan ok toimintaelokuva eikä näyttelijätyössäkään ollut vikaa. Jotenkin minua on alkanut ärsyttämään Bondin toiminnallisuus - ennen James sentään pelaili, vikitteli sihteerikköä ja muuta mukavaa. Tämä nykyinen luomus haluaa ainoastaan mäiskiä ja ampuilla niin, että ruuti haisee katsomoon asti..


Torstaina olikin sitten erikoinen kulttuuri kokemus Suomen Kansallisteatterissa - piti laittaa oikein pikkutakki päälle ja solmio kaulaan (eräs kaunotar kehui, että puku tekee todellakin miehen, heh!). Näytelmänä - tai musikkiesityksenä pikemminkin, oli Kulkurin laulut - Tauno Palo 100 vuotta. Kokemus oli kyllä säväyttävä ja etenkin Jukka-Pekka Palon tulkinnat jäivät mieleen - hän tulkitsi isänsä lauluja antaumuksella! Olen tutustunut harmittavan vähän Palon tuotoksiin. Ainoastaan Rosvo-Roope on tullut tutuksi myös henkilökohtaisella tasolla (olen laulanut sitä koulussa) ja Kulkurin valssia on tehnyt mieli tanssia - siis sitäkin on tullut kuunneltua.

Ehdoton suosikkini oli ohjelmistoon otetuista lauluista tämä - Ruusu on punainen (laulun kesto n. neljä minuuttia, ei siis tuo 5:20). Hieman Palo-triviaa tähän loppuun: Hänen alkuperäinen sukunimensä oli Brännäs (Paloniemi) ja elämänsä viimeiset vuodet hän eli
Brändössä (eli Helsingin Kulosaaressa).

PS Kummassa on enemmän karismaa?



6 kommenttia:

Minja kirjoitti...

Paitsi Tauno Palohan on Jukka-Pekan isä, ei vaari. :)

marko77 kirjoitti...

No sitä mieltä minäkin olin, ennenkuin sain teatterissa väärää tietoa - joka siis eksyi tännekin..:) Korjattu on..

Anne kirjoitti...

Bondithan on nimenomaan bondeja just sen huumorin ansiota! Ja sitten kaikki ne mahtavat tekniset laitteet, jotka olivat vuosikymmeniä sitten utopiaa ja nyt toteutettavissa...

Harmittaa jo etukäteen, kun ajattelin käydä katsomassa tuon uusimman, mutta onkohan siinä sitten mitään järkeä, ellen ole nähnyt sitä edellistä..?

marko77 kirjoitti...

Kyllähän se edellisen Bondin voisi olla hyvä katsoa ennen tuota uutta - senhän voi vuokrata vaikka dvd:nä? ;) Tai sitten luet jostain edellisen synopsin ennen uutta elokuvakokemeusta..

Aila kirjoitti...

Minusta Tauno Palo on enemman Hot kun tuo Bond... jopa vanhana hanella oli sita "jotain" jota harvoin miehissa nakee...

marko77 kirjoitti...

"Ei Tauno Palo koskaan menettää vois karismaa, vaikka lojuis kaatopaikalla ja dokais kolinaa" :) Sean Connerylla taitaa olla samaa Palon karismaa vanhana miehenä - jos siis halutaan säilyttää Bond-näkökulmaa..

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More