maanantaina, maaliskuuta 19, 2007

Was ist passiert?

Eduskuntavaalit on sitten puitu. Jotenkin jäi ikävä maku koko vaaleista. Ei siksi, ettei oma ehdokas olisi mennyt läpi (onnea hänelle), vaan äänestysaktiivisuuden (tai pitäisikö sanoa passiivisuuden) takia. Äänestysalueella, jossa toimin vaalilautakunnan sihteerinä, ääntään käytti alle 50% äänioikeutetuista. Eikä koko kunnassakaan päästy kuin rimaa hipoen yli 60%.

Olisi korkea aika selvittää, mistä moinen passiivisuus johtuu? Suomessa on sentään äänioikeuden 100-vuotisjuhlat ja täällä saavat myös naiset äänensä kuuluviin. Valtaosa uurnille tulleista muisti korostaa, että täällä Suomessa on hieno systeemi: vapaat ja rehelliset vaalit yleisellä ja yhtäläisellä äänioikeudella. Samaa ajattelin nostaessani ja laskiessani vapaan Suomen lippua äänestyspaikan salkoon. Mutta sitä saa mitä tilaa, kai.


VR osoitti jälleen olevansa sloganinsa arvoinen. Uusi Juna-aika tarkoittaa sitä, että aikataulut heittävät entisestään. Tänään Z-junamatka Helsingistä Lahteen heitti aikataulustaan yli puoli tuntia. Jos tuo Z tarkoittaa uneliasta junamatkaa, niin sitä se on eikä mikään Zephyr.


0 kommenttia:

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More