tiistaina, heinäkuuta 25, 2006

Arvostelussa She´s the Man (2006)

She´s the Man (2006)

Kyseessä on Andy Fickmanin ohjaama romanttinen komedia jalkapallosta, rakkaudesta jalkapalloon ja tietysti rakkaudesta toiseen ihmiseen. Monien solmujen vyyhti saa alkunsa siitä, kun tyttöjen jalkapallojoukkue lopetetaan pelaajien puuttuessa aivan koulujen (Cornwall vs. Illyria) mestaruusottelun kynnyksellä. Tyttöjoukkueen kapteeni, jalkapalloileva Viola (ihastuttava Amanda Bynes, Sisko ja sen sisko) haluaa kuitenkin pelata mestaruudesta poikien joukkueessa - hinnalla millä hyvänsä. Viola saa hyvän tilaisuuden pelaamiseen, kun hänen ilmetty isoveljensä Sebastian (James Kirk, muun muassa Smallville) lähtee Lontooseen musisoimaan. Violan hyvä ystävä Paul (Jonathan Sadowski, Navy CSI) loihtii kaunottaresta pojan ja näin ujuttautuminen poikien joukkueeseen voi alkaa.

Elämä eliittikoulussa ja teinipoikien huonetoverina ei kuitenkaan ole helppoa. Harmit alkavat erityisesti, kun Viola rakastuu komean atleettipoikaan, jalkapallojoukkueen kapteenina toimivan Dukeen (Channing Tatum, Maailmojen sota). Duke kuitenkin haluaa tutustua koulun suosituimpaan tyttöön, Oliviaan (Laura Ramsey) Varsinainen soppa syntyy siitä, kun Sebastian saapuu Lontoosta aivan mestaruusottelun aattona. Kuka lopulta rakastaa ja ketä - onnistuuko Viola huijaamaan Sebastina?

Luvassa on romanttisia sotkuja Shakespearen tyyliin ja sekoilua ala Mrs.Doubtfire. Elokuvan juoni kulkee soljuvasti ja tarinankerronta monipuolista muutamista hölmöistä goofeista (movie mistake) huolimatta. Roolihenkilöiden välinen dialogi on sujuvaa ja hauskat tilanteet luovat hauskoja lausahduksia - hauskaa siis riittää lähes koko 149min! Ihastuttava Amanda Bynes onnistuu roolityössään palloilevana Violana ja jatkaa Sisko ja sen Sisko -televisiosarjasta tuttua ilveilyään. Myös Channing Tatum vakuuttaa roolityössään. Mainitsemisen arvoinen on myös veteraaninäyttelijätär Julie Hagerty. Ainoa, mikä pudottaa pisteitäni, on (tietenkin) ennakoitavuus. Tarinan lopun voi jo aistia elokuvan keskivaiheella. Milloin elokuvantekijät havahtuvat siihen tosiasiaan, ettei aina saa, mitä haluaa?

Jalkapalloilusta puhuttaessa elokuva tarjoaa faneille enemmän kuin esimerkiksi FC Venus. Katsojat viedään harjoituskentille ja itse mestaruusotteluakin käsitellään mielestäni kattavasti. Ainoa, mikä häiritsee eurooppalaista(kin) katsojaa, on termien sekoittaminen. Amerikassa kun tämä meidän jalkapallomme tunnetaan nimellä soccer. Välillä tuota termiä käytetäänkin, mutta enimmäkseen puhutaan jenkkifutista tarkoittavasta footballista. Myös pelipaikoista puhuttaessa sekaannusta aiheuttaa termi quarterback, joka siis amerikkalaisessa jalkapallossa on hyökkääjä/pelinrakentaja: soccerissa tuo termi on forward. Kaikesta huolimatta jalkapallon ja muun materiaalin osuus on aika lailla tasoissa.

Eli mikäli rakastat jalkapalloa ja pidit FC Venuksesta, niin mene ihmeessä katsomaan tämä. Mikäli et pitänyt FC Venuksesta, niin harkitse silti ihmeessä! Yksimiehinen raatimme antaa Finnkinon kuukauden elokuvalle romanttiselle(jalkapallo)komedialle kolme ja puoli tähteä (***1/2). Myös romantiikan nälkäisille...;)


0 kommenttia:

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More