tiistaina, kesäkuuta 23, 2009

Hikinen aamu- ja iltapäivä

Häät on siitä kummallinen tapahtuma, että se jää monien mieleen myös niiden jälkeen - ellei ole sitten sattunut sammumaan pöydän alle (mitä näissä häissä ei tapahtunut). Jälkeenpäin olen saanut kuulla tehneeni ainakin yhden virheen - istuin kirkossa nimittäin morsiamen puolelle, vaikka ennen häntä olen oppinut tuntemaan itse sulhasen. Mitäs näistä, Kaanain häistä.

Olen häiden jälkeen pohtinut yhä enemmän sekä muiden että itseni ihmissuhdekuvioita. Muiden ihmissuhteet ovat olleet esillä muun muassa erään suomalaisen keskustelupalstan naisasiat -ketjussa, jossa tällä hetkellä puhutaan kahdesta asiasta: ihmisiin tutustumisesta ja siitä, kuka tarjoaa esimerkiksi kahvit sun muut tapaamisessa ja kenelle. Eräs juuri täysikäinen mieshenkilö haluaa tehdä vaikutuksen erääseen kaunottareen ja tiedusteli ao. ketjussa sopivaa lahjaa (hän oli muun muassa korun tai muun arvoesineen kannalla - tulipa myös puhdas käteinenkin esiin). No, oma neuvoni oli perinteinen kukkakimppu kortilla. Sen jälkeen olisi varmasti hyvä tiedustella mahdollista tapaamista. Koru sun muut tulevat vasta sitten, kun suhteen suunta on selvillä - jos heti aloittaa korulla, niin se suunta on yleensä päin mäntyä, kuten Jukolan veljeksillä aikoinaan.

Toinen keskustelun aihe on ollut tarjoaminen. Kyse on siitä, tarjoaako mies ensitapaamisella (esimerkiksi baarissa tai kahvilassa) vai maksaako kukin omansa. Mielipiteitä ao. asiasta oli monia - toiset tarjoavat herrasmiesmäisesti, toi
set puolestaan maksavat oman osuutensa. Oma mielipiteeni on selvä: ensimmäiset kahvit / siiderit eivät hirveitä maksa, joten ne menevät omaan piikkiin. Sitten jos/kun menemme elokuviin, niin kukin joko maksaa omansa tai vuorotellaan (mikäli tapaamiskertoja on odotettavissa useita). Kolmas puheenaihe koskettaakin sitten seurustelua ja sen aloittamista. Itselläni kun ei ole kokemusta, niin en ole vielä aiheeseen vastannut - enkä käsittele sitä vielä täälläkään (vaikka tekstiä riittäisi siitäkin aiheesta).

Kävin tänään fillaroimassa - mittariin tuli runsaat 50 kilometriä. Piti lähteä hakemaan tuntumaa pyöräilyyn, on hieman jäänyt vähälle noiden tikkien takia. Ihan hikihän tuosta tuli, mutta se lienee tarkoitus. Iltasella käväisin saunomassa ja uimassa (talviturkin pois). Siiderin kanssa saunan lauteilla tuli kyllä mietittyä yhtä sun toista - myös ihmissuhteita tai niiden olemattomuutta. Mutta kivat löylyt ja sai ainakin urheiluhien pois!


4 kommenttia:

Minja kirjoitti...

Tuohon ensitreffeillä tarjoamiseen tahtoisin sanoa sen verran, että lähtökohtaisesti voisi ajatella, että se joka on ehdottanut esim. kahville menoa tarjoaa. Eli mahdollisesti myös nainen. Tasa-arvo siinäkin! :)
Mutta jos ensitreffit ovat kalliimmat, kuten esim. elokuvaa ja/tai syömistä, niin en kyllä odota treffikumppanini niitä maksavan, vaan hoidan kyllä itse oman laskuni.

Kirsikka kirjoitti...

Aika samoilla linjoilla olen Minjan kanssa. Eli jos itse pyytäisin miehen jonnekin, niin minä kyllä tarjoaisin. Edellyttäen siis tietenkin, ettei mistään hirveän kalliista harrastustoiminnasta ole kyse.

Mitä lahjoihin tulee, niin itse ainakin ahdistuisin koruista ja sen sellaisista suhteen (saati sitten tapailun) alkumetreillä. Kukista on aina hyvä aloittaa. :)

marko77 kirjoitti...

Tuota arvelinkin, että ehdottaja tarjoaa - ja mielestäni se on ihan ok. Oli sitten kyseessä mies tahi nainen.. :)

Kyllä tuo koru on aika ahdistava tapailun ensimetreillä. Ja kukat tepsivät aina..;)

Anne kirjoitti...

Voih, minusta nämä jutut on aina sujuneet niin itsestään. :-)

Minä ja Sulo ollaan alusta asti maksettu kaikkea suurinpiirtein vuorotellen.

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More