maanantaina, tammikuuta 26, 2009

Luovuuden kaipuu

Perjantaina heräsin karuun todellisuuteen - siihen, että yliopisto (niin hieno laitos kun onkin) tappaa mielestäni kaiken luovuuden. Kirjojahan osaa jokainen lukea ja tentteihin vastata - niin ja muutaman kirjoitustyön vääntää. Lukiossa ja viimeistään Lahden kansanopistossa ihastuin elokuvataiteeseen niin, että halusin tehdä sitä työkseni. Olinhan lukiossa osallistunut lukuisiin näytelmiin ja videokerho-toimintaan ja kansanopistossa elokuvakerho vei mukanaan - no, kyllä ylä-asteellakin videokamera välineenä vaikutti todella mielenkiintoiselta.
Itseasiassa lukion jälkeen aikomuksenani oli hakea Taikiin (siis nykyiseen Aalto-yliopistoon) elokuvakäsikirjoituslinjalle. Tilasin jopa pääsykoemateriaalin, mutta jotenkin se jäi sitten siihen. Ehkä parempi niin. Onneksi saan harrastaa luovuuttaa valokuvauksen ja lehtikirjoittamisen saralla - bloggailua unohtamatta. Ja elokuvista toki nautin valkokankaalla. Muutamat hyvät ystäväni saavat hoitaa sitten näyttelemisen.


4 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Jos olisin voinut valita itselleni jonkun lahjakkuuden ja uran, niin olisin nyt joko kuuluisa ja rikas hömppäkirjallisuuden kirjoittaja tai sitten oikea diiva musikaalimaailmassa. : )

marko77 kirjoitti...

Hih, diiva..:P Oisin kyllä tullut viivana sinun konsertteihisi. Tai tietenkin ostanut kaikki kirjasi. :D

Sooloilija kirjoitti...

Minusta piti oikeastaan tulla elokuvakriitikko, mutta jotenkin se kuitenkin tuntui vieraalta. Pidin parikymppisenä kriitikkoja liian tosikkoina. Osa kyllä onkin..
Joten minusta tuli blogikirjoittaja. Ajatteles jos sekin ois ammatti ja siitä maksettais!!!! ;D

Ps. Sulla on uusi profiilikuva!

marko77 kirjoitti...

Itse olen aina ihaillut Peter von Baghia ja hänen neutraalia asennettaan. Hyvä, että sinusta tuli blogikirjoittaja - kyllä olisit palkkasi arvoinen..:)

ps tämä on tällainen uusivanha kuva. Pitäisi otattaa (siis antaa kamera kaverille) uusia kuvia itsestäni..:/

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More