lauantaina, tammikuuta 31, 2009

Kielletyt tunteet..

Suunnitelmat ovat menneet uusiksi. Perjantain Tampere-visiitti muuttui maanantaiksi ja Helsinkiin matkataan ensi viikolla - viimeistään kai lauantaina. Mutta esteitä tulee itsekullekin, ei voi mitään.

Sitten asiaa tunteista. Tuoreen väitöksen mukaan suomalainen puhuu tunteistaan entistä sujuvammin. Psykiatrian erikoislääkäri Aino Mattila toteaa väitöksessään, että tunteiden tunnistaminen ja niistä puhuminen on helpompaa nuorehkoille ja keski-ikäisille ikäpolville kuin iäkkäille suomalaisille. Mattila tutki väitöksessään aleksityymia eli tunnistamattomia tunteita.

Itse kyllä tunnistan tunteeni, mutten ole vielä oppinut niistä kunnolla puhumaan - kirjoittamaan kylläkin. Kirjaimia on helppo laittaa peräkkäin, muttei sanoja. Tai ne sanat sitten menevät väärinpäin, kuten Nylon Beatin kappalessa. Toisaalta vasta viime aikoina olen oppinut puolustamaan tunteitani.
Ja mielestäni juuri tunteista pitäisi puhua kahden kesken eikä vaan esimerkiksi tekstiviesteillä hoideta. Palaan tähän asiaan vielä seuraavissa merkinnöissä.



0 kommenttia:

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More