tiistaina, heinäkuuta 31, 2007

Ihan turisti

Eilen maanantaina olin Helsingissä ihan turisti (paitsi, että harvoin turistit vievät lainaamiaan kirjoja takaisin kirjastoon). Kävin nyt siellä Seurasaaren suunnalla, Tamminiemessä ja UK-museossa - Seurasaaren ja Hietaniemen hautausmaan jätin suosiolla seuraavaan kertaan. Paremmalla ilmalla olisin mennyt käymään molemmissa.

Olin yllättänyt sekä paikan kauneudesta että itse päärakennuksen ja miksei saunatilojen pienuudesta - aika ahtaasti presidentti Kekkonen puolisoineen asui. Vanhoista dokumenttisarjoista sai toisenlaisen, aravamman kuvan. Saunakin oli aika pieni eikä uima-allaskaan mikään olympiamittainen ollut.

Mutta hienoa oli! Muun
muassa olohuone, keittiö sekä sauna olivat alkuperäisessä kunnossaan. Lisäksi näytillä oli presidentin saamia muistoesineitä sekä henkilökohtaisia tavaroita solmiosta kirjoihin sekä niihin kuuluisiin laseihin. Kyllä se valta sieltä vielä huokui sekä saunatiloista että presidentin työhuoneesta. Voin vain kuvitella pientä poliitikkoa pienessä työhuoneessa suuren miehen edessä - siinä ei varmaan poikittaista sanaa sanottu - kuvittelisin.

Kahvila Adjutantissa oli myynnissä t-paitoja (tällä kertaa en ostanut, sillä vaatekaapissani on t-paitoja vaikka muille jakaa) sekä joulupiparilta maistuvia Kekkos-pipareita. Nami nami! Ja ihan on näköinen, eikö? Kannattaa käydä vierailemassa tuolla Tamminiemessä ja Seurasaaressakin samalla. Ette tule pettymään. Helsingissä on kyllä nähtävää ja koettavaa, ainakin kesällä. Meilahti ja muut kauniit kaupunginosat kyllä houkuttelevat jossei ihan jäämään, niin vierailemaan. Täytynee laittaa Tamminiemestä kuvia tuonne albumiin, vaikka huomenissa tai viimeistään loppuviikkoon mennessä.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuo pipari on aivan huippu!
Suuntana Tamminiemi jahka Suomeen tästä palaan... ;)

marko77 kirjoitti...

Ihana paikka, kannattaa mennä..Nuo piparit olivat kyllä hyviä, nami..:p

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More