torstaina, toukokuuta 31, 2007

Toukokuun viimeinen..

Tänään oli väsyttävä päivä. Eilen kotiuduin Tampereelta puoli kahdeltatoista - aiemmin aamulla ukkonen ja kova sade oli herättänyt minut. Kesän ensimmäinen kunnon jytinä, kyllä se sitä pari päivää oli muovannutkin. Ihan tervetullut siis, muttei ehkä heti aamutuimaan. Kokous sujui hyvin, mukavaa sekä asiantuntevaa väkeä.

Harmitti, etten eilen päässyt Anne Mattilan Espan keikalle Helsinkiin. Ilma ei olisi tosin suosinut ulkoilmakonserttia, mutta tunnelma oli varmasti lämmin - mene ja tiedä. Tänään piti piipahtaa pääkaupungissamme. Ystäväni oli jälleen kerran kiireinen, koriksesta ja jäätelöstä ei tällä kertaa tullut mitään. Ehkä sitten sunnuntaina. Tämä päivä sujui Selviytyjiä katsoen ja ulkosalla valokuvaten.

Huomenna on jo kesäkuu ja helteet tulevat..

EDIT: Valokuvatorstaihin osallistuin samalla kuvalla.

"Oliverille kukat ovat aina olleet paitsi rakkauden, myös elämän ruokaa. Kukat joita voi katsella ja haistella, joiden kanssa voi elää niiden lyhyen elinkaaren ajan, ne ovat oma nautinnon lähteensä, loputtoman antoisa. Hän ei ymmärrä ihmisiä, jotka eivät rakasta kukkia tai pitävät niitä vain somisteina, kuten koristetyynyä tai jotain Hummelin posliinihahmoa. Hän ei ymmärrä ihmisiä, jotka pahoinpitelevät kukkia saadakseen uutetta jota sitten hierovat ihoonsa kuin sotasaalista ja jättävät jälkeensä teurastettujen kukintojen raatoja. Hän tietää että nämä ovat äärimmiäisiä, dramaattisia näkemyksiä eikä siksi puhu niistä kovin usein, mutta häntä ihmetyttää, että maailmassa jossa mielihyvä on niin vähissä, ihmiset eivät näe kukkia osana ratkaisua, eivät tajua että oppimatta jäänyt läksy niiden ihanuudesta erottaa ihmiset toisistaan, ihmiset ja maan toisistaan, ihmiset ja iankaikkisen toisistaan."

Jean Hanff Korelitz, Valkoinen ruusu (Tammi 2006, suom. Laura Jänisniemi)


5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kielot ovat äitini lempikukkia. Pidän niistä itsekin.

Muuten, huomasin, että mm. Casablanca on lempielokuvasi. Niin minunkin. Näin sen n. viikko sitten viimeksi, mutta se tulee huomenna sunnuntaina (3.6.) taas! Ja tokihan se on katsottava :)

Anonyymi kirjoitti...

Öh tiedätkö, että olen varmaan nähnyt unta, että Casablanca tulee tänään! En löydä sitä enää mistään ohjelmistosta. Eilen unenrajamailla olin näkevinäni teksti tv:ssä sen, mutta nyt sitä ei enää löydy...voi. Mutta kyllä se vielä tulee jonakin päivänä :)

marko77 kirjoitti...

Se tulee Teemalta klo 19 alkaen. Kiitos muistutuksesta! :) Saako muuten miehet pitää kukista? Kielot on kyllä kauniita ja hieno tuoksukin niistä lähtee..:D

Anonyymi kirjoitti...

Haa, se ei siis ollut kuvittelua tai unta tai sekoa: Teemalta siis :D

Kyllähän miehet saavat pitää kukista. Tottahan toki! Kielo on oikeastaan aika voimakas kukka tuoksuineen päivineen. Että joo. Kyllähän me naisetkin pidämme esim. autoista ja prätkistä ja minä jopa viskistä ja (toisinaan) sikareistakin! Onpa naisellista! ;)

marko77 kirjoitti...

Ei ole kuvittelua, ei..Laitoin Casablancan digitallennukseen, ykköseltä tulee nimittäin samaan aikaan ylikomissario Morse.

Kaksi kertaa olen naiselle kukkia ostanut (muutenkin siis kuin äitienpäivänä). ;) Kyllähän naiset viskistä ja sikareista pitävät - itse en oikein molemmista välitä ("herrojen" juomaa tottunut juomaan:D)..

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More