keskiviikkona, tammikuuta 09, 2008

Harmaa Helsinki


Harmaat terveiset Helsingistä! Pääkaupunkimme elää ja ainakin näytti hyvinvoivalta - tiedä sitten, mitä todellisuus on. Aika meni kuin siivillä, vaikkei käynyt kuin tärkeimmillä asioilla. Ensimmäiseksi kävin Pasilan pääkirjastossa lukemassa muutamia lehtiä. Sitten kävelin Kuntatalolle lainaamaan muutamia esseekirjoja sekä moikkaamassa toimittajakolleegoita. Tulihan se halauskin taas pitkästä aikaa - sekä edestä että takaapäin. Tuli rupateltua muun muassa matkustamisesta. Eräs ihminen kävi joululomallaan Dubaissa, oli kuulemma mukava reissu. Itse haaveilen edelleenkin Pariisin matkasta. Freekkupalkka pitäisi riittää siellä piipahtamiseen, mutta onko matkaan sittenkään varaa?

Kalliossa vietetyn ajan jälkeen hyppäsin metroon ja poikkesin ensimmäistä kertaa Itäkeskuksessa. Olihan tuo kauppakeskus suuri, muttei kovin ihmeellinen - sekava, kuin mikä. Ei oikein jäänyt hyvää kuvaa kauppakeskuksesta, mutta ehkä tunti oli liian lyhyt tutustumisaika (metron vaihtoaika meni umpeen, kaksi euroa kun on joskus kaksi euroa). Ehkä tuollainen kuukausikortti olisi kätevä, mutta tällä hetkellä se ei kannata. En onnistunut tavoittamaan erästä ystääväni, joten tuli lähdettyä kotiin suunniteltua aikaisemmin (no, osaltaan aikatauluun vaikutti myös tyhjentynyt N95:n akku). Olisi tehnyt mieli vuokrata luistimet ja viillettää pitkin Jääpuistoa, kuten jotkut onnelliset.

Kävin eilen siellä parturissa. Tulikin kunnon siilitukka, eli sellainen jenkkiarmeija-kampaus. Kuulemma sopii tyyliini. Lukioaikoina minulla oli ponnarihiukset, mutta tuskin tulee enää sellaista - tai mistä sen tietää.


Huomenna heti aamusella Tampereelle ja kahden tunnin kunnallistalouden luennolle. Kiva kiva. Elviksellä oli eilen syntymäpäivä (onnea näin jälkikäteen). Sen kunniaksi Elvistä. Täysillä. Summer kisses, winter tears - sellaistahan se elämä on..


5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Yksi maailmaa nähnyt nuukailija täällä. Matkoihin on aina varaa eikä rahan takia kannata jättää mitään näkemättä. Mun kuukausitulot ovat pahimmillaan olleet 600 euron luokkaa, mutta silti olen reissannut siellä sun täällä. Toisaalta en käytä rahojani sisustamiseen enkä liiemmin vaatteisinkaan, joten on ollut helppo selvitä.

Jos Pariisin lennot tuntuvat tyyriltä, mene Lontoon kautta Doveriin ja sieltä lautalla Calaisiin ja sieltä Pariisiin. Niin itse tein 15-vuotiaana eikä tullut kalliiksi. Nykypäivästä en tosin tiedä.

Pakettimatkailun sijasta suosittelen aina varaamaan hotellin /hostellin netistä. Pääsee halvemmalla ja saa vertailla arvosteluita.

Ehdottomasti matkalle, mars!

marko77 kirjoitti...

Tere. Vanha sanontahan on, ettei turha nuukuus ja pieni varkaus ei kannata. Eiköhän parilla sadalla jo Pariisiin pääse - ja hostellikin on jotain 20-/yö. Kyllä sinne on lähdettävä, aistimaan sitä Eurooppaa, jota ei ole vielä nähnyt - muutakuin elokuvissa. Sitten kun pääsee säännöllisille tuloille, niin eiköhän sitä mualimaa vielä kierretä..;)

Pia kirjoitti...

Hei Marko, heti kun alkaa tuntua konkreettiselta se Pariisin matka, niin ilmoittele ja koitetaan löytää jokin reikä tapaamiselle :D Tietysti autan kaikissa paikallisissa käytännön jutuissa, jos suinkin sinä haluat ja minä osaan (kai mä nyt jo jotain osaan)

marko77 kirjoitti...

Salut! Toki palataan! :) En tiedä, millaista säätä siellä näin alkutalvesta on - varmaan tosin paremmat kuin täällä..

Pia kirjoitti...

Enimmäkseen sataa ja tuulee :( Pariisin säätä voi seurata esim. täältä http://fr.weather.yahoo.com/FRXX/FRXX0076/index_c.html

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More