maanantaina, maaliskuuta 19, 2012

Pohjoisen taivaan alla

Terveiset Lapista! Tosin jo runsaan viikon olen ollut jo takaisin etelässä, mutta tämä meno täällä kehien tuntumassa on sen verta kiireistä, ettei ole ehtinyt juuri mitään muuta tehdä kuin mennä kaahottaa paikasta toiseen. Kokouksia ja koulutuksia. Huokaus. Tänään olisi ollut tosin Tallinnan reissu, mutta se jäi nyt sitten toiseen kertaan.

Niin se Lappi. Olin vajaan viikon Napapiirin tuntumassa. Ensin pari päivää Rovaniemellä lapsuudenystävän seurana ja sitten Sodankylässä hyvän ystäväni majoittamana. Rovaniemellä aika kului geokätköillessä, Scrabblen parissa (häviö tuli, kuinkas muuten!) ja taivaantulia ihailtaessa. Niin ja tuli käytyä Napapiirillä pitkästä aikaa. Mielenkiintoista kuulla ja kuunnella joulumusiikkia näin kevään kynnyksellä. Ilmankos sitä pukkia ei näkynyt mailla halmeilla! Oli mukava viettää aikaa ihmisten parissa, joita ei ole nähnyt yli pariinkymmeneen vuoteen! 

Rovaniemen tuokion jälkeen siirryin ystäväni luokse Sodankylään pariksi päiväksi. Häntä en ollut nähnyt vuoteen ja välillämme oli pientä kitkaa tuossa kesän kynnyksellä. Mutta lämmin oli halaus kaikkien kokemamme jälkeen! Kai se ystävyys vahvistuu vastoinkäymisten myötä. Oli mukava tutustua myös hänen avopuolisoonsa. Vaikutti ihan kivalta tyypiltä, vaikka sen itse sanonkin. Myös pannukahvi ja hirvenlihakeitto maistui pitkästä aikaa! Niin ja savuporopitsa. Kyllä tuossa Lapin ruokavaliossa on vaan jotain taianomaista, kun se maistui hyvältä. Kävimme Luotsolla ihailemassa venäläisten hulppeita hirsihuviloita. Lisäksi kävimme Levillä (itselleni ensimmäinen kerta!!!) ja tietenkin myös Hullussa Porossa Suvi Teräsniskaa kuuntelemassa ja katselemassa. Hiukan harmistuneena jätin Lapin taakseni viikko sitten. Ystäväni olisi halunnut pitää minut kauemmin luonaan. No, syksyllä lupasin tulla uudelleen. Jos vaikka tuota hillaa..


0 kommenttia:

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More