tiistaina, tammikuuta 20, 2009

Right place. Right time. Right man.

Yhdysvaltain presidenttiys on instituutio, joka kiinnostaa ja kiehtoo monia ihmisiä - niin minuakin. Presidenttielokuvat uppoavat minuun kuin lämmin veitsi voihin ja West Wing on mielestäni yksi parhaimpia draamasarjoja ikinä. En ole niinkään kiinnostunut presidentistä henkilönä ja melkein rajattoman vallan käyttäjänä, vaan siitä koneistosta, joka viran ympärillä pyörii avustajineen ja muine tärkeine henkilöineen. Ilman avustajiahan ja neuvonantajia presidentti olisi aivan hukassa, sillä eihän yksi mies voi muistaa kaikkien ihmisten nimiä ja kasvoja kalenterin pidosta puhumattakaan. Silti se on juuri presidentti, joka saa runsaasti mainetta ja kunniaa tekemisistään.

Voin vain kuvitella sitä ylpeydenmäärää, joka tällä hetkellä vallitsee Barack Obaman kannattajien ja henkilökunnan keskuudessa. Tänään hänestä tulee ensimmäinen tummaihoinen presidentti. Toki olen itsekin ylpeä hänestä. West Wingin mainoslause pitää todellakin paikkansa: Right place. Right time. Right man. Muistakaa katsoa virkaanastujaiset YLE1:ltä klo 18.30 alkaen. Siis jos presidenttiys vähääkään kiinnostaa.

Paikallista Porilaisten marssia (Hail to the Chief)


Hail to the Chief we have chosen for the nation,
Hail to the Chief! We salute him, one and all.
Hail to the Chief, as we pledge cooperation
In proud fulfillment of a great, noble call.

Yours is the aim to make this grand country grander,
This you will do, that's our strong, firm belief.
Hail to the one we selected as commander,
Hail to the President! Hail to the Chief!


2 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Obamat ovatkin loistava, edustava, sympaattinen ja karismaattinen pariskunta!

Olenkin pohtinut, miten paljon Obamassa on sitä aitoa Obamaa ja miten paljon puolueen presidentintekijöitten muovaamaa, mutta oli miten oli: onneksi hän voitti vaalit! ;)

marko77 kirjoitti...

Veikkaan, että vaalien aikana näimme sitä oikeata Obamaa. Presidenttiys muokkaa aina ihmistä - toivottavasti ei pahaan suuntaan. Onneksi hän sentään älysi sulkea sen Gitmon. :P

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More