maanantaina, helmikuuta 18, 2008

Joutsenia ja Sovitusta

Tänään piipahdin Helsingissä. Oli perin outoa tulla Lahden seudun lumimaisemasta (noin puoli metriä lunta) täysin lumettomaan pääkaupunkiin. No, jääpuistossa sentään oli tekojäätä ja pieni kinos lunta. Sääliksi käy, olisi varmaan pitänyt raahata muutama sata kiloa lunta z-junan kyydissä Helsinkiin.

Kävin turistiretkellä Vuosaaressa (aiemmin Itä-Helsinki-tietouteni rajoittui Herttoniemeen ja Mellunmäkeen). Metromatka meni uusia maisemia katsellessa. Vuosaari ei kyllä näyttänyt siltä, miltä olin kuvitellut. Tosin näkökulmani rajoittui Aurinkolahteen ja sen ihaniin joutseniin. Paikallisten ihmisten kanssa tuli myös muutama sana haasteltua. Vusaaressa olisi pitänyt viettää toinenkin tunti, mutta elokuva kutsui.

Kävin siis Kinopalatsissa katsastamassa paljon kehutun Sovitus-elokuvan (Atonement). Mitäpä tuosta sanoisi, kun kaikki kehusanat tuosta valheesta, rakkaudesta ja ikuisesta toivonkipinästä kertovasta elokuvasta on jo sanottu? Hyvä tarina Ian McEwanin romaanin pohjalta, mainioita näyttelijäsuorituksia (no, kyllähän Keira Knightley olisi voinut olla paljon parempi) ja hienoja kamera-ajoja/kuvakulmia. Ja kunnon brittienglantiakin kuuli vaihteeksi - on se hieno kieli! Odotin toisenlaista loppua, mutta elämä - se on. Eihän sitä koskaan tiedä, mihin tämä taival vie. Eittämättä tämä mestariteos ja Oscar-suosikki (kyllä, pystejä sataa viikon päästä) kuuluu kategoriaan "kestää usean katselukerran".


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Niin ajattele miten saamme kärvistellä täällä Helsingissä; kuraisessa sohjossa tai tuiki harmaassa lumettomassa talvessa! ääh kyllä on tylsä talvi ja koiraparatkaan eivät pääse vetohommiin. Mutta ihania joutsenia olet saanut kuvaan :)

Tuon elokuvan haluan myös nähdä.

Mukavaa loppuviikkoa Marko!

marko77 kirjoitti...

Heh, tervetuloa tänne lumen keskelle! ;) Tuo Sovitus on kyllä mainio elokuva, kannattaa ihmeessä käydä katsomassa. Kiitos kiitos - synttäri-viikonloppu..:)

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More