tiistaina, tammikuuta 22, 2008

Vaihtelevaa

Tiistai-päivä sujui vaihtelevissa merkeissä ja olosuhteissa. Aamu alkoi lumisissa olosuhteissa taapertaessani seisakkeelle ja Lahden-junaan. Ei näköjään auraus- ja hiekoitusihmiset ole ehtineet joka paikkaan. SVAL:n paikallisosaston kahviseura oli miellyttävää. Juttua riitti. Pariisilainen kahvini (jota aina silloin tällöin tilaan) oli hyvää, vaikkakin jouduin sen itse kuppiin kaatamaan - ja siinä ei hyvä heilunut, kun porotokka poikineen eksyi kuppiin - taitolaji sekin. No, ensi kerralla pitää pyytää, että suorittavat tuon kuppiin kaadonkin.

Matka keskustasta asemalle ei ollut yhtä riemastuttava. Kun sitä hiekkaa ei ollut yhtään, niin rypäsin oikein kunnolla alamäessä. Ei siinä mitään, mutta kannettava laukkuineen otti hieman iskuja. No, onneksi tämä toimii vielä. Laitoin Kuntatekniikalle melko äkäisen viestin kunnossapidosta. Meikäläisellä oli noin parintonnin arvoista elektroniikkaa matkassa (ja ystävälleni joululahja) ja tuollaiset kolhut voivat olla ikäviä - puhumattakaan mahdollisista luumurtumista. Olkaahan varovaisia siellä kaduilla..

No, Z-junassa oli aikaa rauhoittua sinisen Zenin parissa. Tuli napsuttua N-seriesillä oheinen kuvakin - lujaa mentiin kohti melko lumetonta Helsinkiä.

Kuvaamisen arvoinen olisi ollut ystäväni ilme. Kävin hänen työpaikallaan (eräässä oppilaitoksessa Pasilassa) viemässä lahjani, joka oli kuukauden lojunut kirjahyllyssäni. Kahteen kertaan kaunokainen kyllä vilkaisi.
Hänellä oli kiire pitämään tunteja, mutta oli pakko halata häntä ja toivottaa hyvät joulut (no, vaikka ensi vuodelle). Mieleni kyllä kirkastui aamuisesta mielettömästi - on se vaan kumma. Ihan kiva oli nähdä häntä, vaikkakin vaan tuon maagiset pari minuuttia. Sellaista se on.

Pasilasta pääkirjaston kautta Kuntatalolle ja sieltä metrolla Kamppiin. Hain ennen kotimatkaa Eduskunnan kirjastosta muutaman esseekirjan - jos vaikka joskus saisi ne syventävät opinnot loppuun.


6 kommenttia:

Minja kirjoitti...

Heh, löysin sinut muuten Facebookista. Mikä ei sinänsä ollut kovin vaativa tehtävä, kun et niin ole nimeäsi salannutkaan. :)

marko77 kirjoitti...

Sherlock Minja..Heh, siitä vaan painamaan add friend-nappulaa..:p

Minja kirjoitti...

Hmmm.. ehkä saatan sen tehdäkin. :)

marko77 kirjoitti...

Sä et oo sanonut, että oot nuin..kaunisko tuo oikea sana on? ;)

Anonyymi kirjoitti...

Tosi makee kuva! Siinä näkyy vauhti :)

PAsilan kirjasto on hyvä kirjasto, mutta en oiekein uskalla enää mennä lainaamaan kirjoja kun unohdan aina lisätä laina-aikaa tai jopa hävitän kokonaisia kirjoja! Pidän nyt vähän taukoa kirjastonkirjoista...ja kirjastontädeistä :)

marko77 kirjoitti...

Tosi vauhdikas kuva! :D Digillä ois saanu paremman.. Pasila on kyllä ihan jees (en oo tosin kirjaakaan lainannut), mutta mä en osaa sinne koskaan! :D

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More