tiistaina, huhtikuuta 13, 2010

Omaa aikaa

Olen joutunut opettelemaan uudelleen rentoutumisen ja hiljentymisen jalon taidon. Viimeinen kuukausi on mennyt milloin Kino Iiriksessä, milloin kokouksissa ja milloin pätkätöiden parissa - tenttejä unohtamatta. Alkanut viikko piti olla se vapaaviikko, jolloin otan omaa aikaa. Eilinen päivä menikin radio-ohjattavien autojen kimpussa (itse en ao. autoja omaa, mutta eräällä kaverilla niitä on kaksin kappalein-->siispä revittelemään) ja pyöräillen. Illalla oli sitten eräs kokous, jonka pöytäkirjan väänsin tänään (ja toisen pöytäkirjan nimiä olen tässä metsästellyt, onneksi ovat jo paperilla). Ilta onkin sitten onneksi rauhallinen: televisiota ja lenkkisauna. 

Huomenna on tarkoitus ottaa vieläkin rauhallisemmin. Käyn Helsingissä ensin kuntien edustajien talossa (Kuntatalo) ja sitten kansanedustajien talossa (Eduskuntatalo), jossa on hehkeän lounasseuran lisäksi tarjolla (toivottavasti) hehkeää ruokaa. Sitten ystävän seurassa piipahdus Merikadulla, jonka jälkeen geokätköilykauden aloitus (eli matkalaisten "hyvästeleminen" kohti uusia seikkailuita). Päivä olisi tarkoitus lopettaa muutamalla punaviinilasillisella. Tarkoituksenani oli katsastaa Intersportin laaja nappulakenkä- ja sykemittarivalikoima. Mutta sykkeen säästämiseksi jääköön ensi viikkoon. Omaa aikaa on tarkoitus ottaa myös ensi kuussa. Ystävän kanssa on suunnitteilla Tallinnan piipahdus ja kai sitä pitää jossain muuallakin käydä visiteeraamassa ennen kesän kiireitä: gradu odottaa tekijäänsä. Vaikka raha on tarpeen (vapailla toimittajilla varsinkin), niin kyllä se oma aikakin on.

Viestittelin lyhyesti erään tuoreen äidin kanssa (tuttavani siis). Hän "tilitti" normaaleista rutiineista: aamulehden lukemisesta pyykinpesuun ja vieraiden kestimiseen /prinsessan syöttämiseen (itse en pitänyt sitä tilityksenä, vaan "kuuntelemisena"). Kehoitin häntä ottamaan omaa aikaa, joka on myös äidille tärkeätä - ehkä tärkeimpää kuin isälle. Tosiasiahan on, että nainen / äiti on perheenpää - vääpeli, joka huolehtii arjen pyörittämisestä ja käskyjen jakamisesta. Kun perheessä (arjen rutiineissa) on kiinni 24/7, niin sitä helposti väsyy. Pari tuntia päivässä omissa oloissa tai päivän parin kylpyläreissu tekee äideille ihmeitä. Meidän miesten on huolehdittava siitä, että he sitä aikaa tarvittaessa saavat - harrastuksilleen tai sitten vaan omalle itselleen. *nostaa hattua kaikille äidille*


0 kommenttia:

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More