keskiviikkona, helmikuuta 10, 2010

Lukutoukka

Kuluva kirjastoviikko sai minut miettimään omaa kirjastokäyttäymistäni. Omaan kahdeksan kirjastokorttia (joista tosin aktiivisessa käytössä on tällä hetkellä "ainoastaan" viisi) ja vietän aikaani lähes 3-4 kertaa viikossa kirjastossa - lähinnä Lahden tiedekirjastolla. Toki opiskelu on siihen tärkein syy - tällä hetkellä "käsittelyssä" on Sopimusoikeuden oppikirja. Kiinnostavaa, eikö? 

Olen huomannut ja muillekin maininnut lainauskäyttäytymisestäni: suurin osa kirjoista on joko opintoihin liittyviä tentti/gradukirjoja tai muita tietokirjoja. Lisäksi kirjat ovat lähes poikkeuksetta myöhässä, vaikka eräpäivämuistutuksia tulee tekstiviestitse tai sähköpostitse. 

Toissaviikolla oli kuitenkin aivan pakko lainata muita kuin opiskelu- tai tietokirjoja. Mukaan tarttui muun muassa Alexander Stubbin "Ei, herra ministeri" ja Rauli Virtasen reportaasikirja menneiltä juttumatkoilta - niin ja dvd, jota en vielä ole ehtinyt katsoa. Lainasin ao. teokset kotikuntani kirjastosta, jossa en ollut vieraillut valehtelematta ainakaan puoleen vuoteen. En muista, milloin olisin viimeksi lukenut romaanikirjoja (siis kaunokirjallisuutta). En tiedä edes, osaanko niitä enää lukea?! Opin varhain lukemaan, joten sinäsä taito on jo ollut olemassa jo ihan riittävän kauan. Varmaan netti vie suurimman osan "lukuhaluista" - pitäisi varmaan sulkea tuo naamakirja ja ottaa joku mestariteos kauniiseen käteen.


0 kommenttia:

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More