sunnuntaina, toukokuuta 24, 2009

Makin´ Woopee

Taas kerran kadun sitä, etten lähtenyt lukemaan psykologiaa/sosiaalipsykologiaa. Ympäröimä maailma kun tarjoaa runsaasti tutkimusaiheita. Viime aikoina olen seurannut ihmissuhteita käsitteleviä blogeja - suosikkieni lisäksi, tietenkin. Seurannassa on ollut etenkin liatian sutinoita kahden ihmisen välillä. Hänen tekstinsä ovat olleet kaikki mielenkiintoisia, mutta etenkin viimeistä edellinen postaus markkina-arvosta ja naisvihasta laittoi minut jopa kommentoimaan kyseistä merkintää. Oli tosin vaikea kommentoida järkevästi liatian merkintää, sillä eihän minulla moisista asioista kokemusta ole - ei seksistä, eikä seurustelusta.

Mutta kai minullekin on jonkinlainen kanta muodostunut, ilman tieteellistä näyttöä tosin (eli empiriaa, hehe!). Itse en allekirjoittaisi keskustelussa mainittua teoriaa ihmisen sosiaalisesta markkina-arvosta - onhan kyseessä teoria. Mutta käytännössä tuollainen markkina-arvo on kai olemassa, esimerkiksi lauantaisin baareissa. Naiset eivät ole kiinnostuneita miehistä, jotka eivät ole tasoltaan (ulkonäöltään tai muilta ominaisuuksiltaan) heidän arvoisia. Homma toimii toki toisinkin päin - tukeva naisihminen jää helposti huomioitta kaikenlaisten missukoiden ympärillä.

Asia ei tosin ole niin yksiselitteinen, sillä ihmisten välinen kemia on ihmeellinen asia. Joitakin miehiä kiinnostaa missimittaiset naiset, kun taas jotkut neitokaiset eivät kovinkaan paljoa kiinnitä huomiota ulkonäöllisiin seikkoihin. Tässä suhteessa markkinateoria ei pidä paikkaansa. Tosin liatian kirjoituksessa painotetaan feministisen näkökulman lisäksi seksin osuutta asiaan. Kuten kommentissani painotin, pitäisi seksuaalisen kanssakäymisen perustua tunteeseen, eikä hetken haluihin. Ehkä olen tässä asiassa auttamattomasti vanhanaikainen - mene ja tiedä.

Musiikkivalintana kaksi, tasavertaisesti naisille ja miehille oma tulkintansa 1950-luvun jazz-musiikista. Tässä laulussa puhutaan..No, päätelkää itse..Tätä olisi kyllä kiva tanssia, hih..





5 kommenttia:

Sooloilija kirjoitti...

Nämä sun biisivalinnathan on ihan Sunnuntaiklassikkoja! Julie Londonin ääni viehättää, sopii juuri sunnuntain raukeisiin tunnelmiin..

Kävin kurkkaamassa mitä blogia olet viime aikoina lukenut, oikein piti ensin sanoa ymmärtävänsä, että sisällössä saattaa olla aikuisille tarkoitettua materiaalia.. Vilkaisin nopeasti, ihan tavalliselta blogiltahan tuo näytti. Tekstejä en jaksanut juuri nyt jäädä lukemaan.

Aika rehellistä tekstiä sinäkin kirjoitat kun paljastat, ettei sinulla ole kokemusta seurustelusta eikä seksistä..

Mutta jos pitää blogiaan kuin päiväkirjaa niin silloinhan on oltava rehellinen, eikö?

marko77 kirjoitti...

Julie Londonilla on erittäin seksikäs ääni, joka sopii tuollaisiin jazz-tunnelmiin mitä mainioimmin! ;) Meinasin laittaa Michelle Pfeifferin version tästä kipaleesta (eli Loistavat Bakerin pojat -elokuvasta tutun laulun)

Mielestäni ihmissuhteisiin liittyvissä asioissa on oltava rehellinen, muuten ei ole pohjaa minkä varaan mitään rakentaa. Niin ja itseään ei kannata huijata missään asiassa..

Miss Midnight kirjoitti...

Markkina-arvoteoriasta sen verran, että kyseessä on yksi tapa mallintaa maailmaa, joten se ei ole uskon asia, koska se ei sulje pois mitään muita mahdollisia mallinnoksia. (Kuten esim. evoluutioteoria ja luomisteoria ovat toinen toisensa poissulkevat ja siinä mielessä uskon asioita: jos uskoo toiseen ei voi uskoa toiseen.)

MA-teoria ei esitä mitään muuta kuin että tietyt ominaisuudet toisessa sukupuolessa tekevät hänestä keskimäärin haluttavamman kuin niiden ominaisuuksien puute. MA-teoria on yksi tapa mallintaa olemassaolevaa todellisuutta ja se pätee massoihin, ei yksilöihin. Se ei sulje pois mahdollisuutta, että jokaiselle löytyy joku -- ainoastaan esittää, että tietyillä ominaisuuksilla varustettu henkilö pääsee valikoimaan suuresta tarjonnasta, kuka on se oikea.

liatia kirjoitti...

Mielestäni on hienoa, että otit esille sen kuinka miehetkään eivät kiinnostu kaikista (esim. erittäin lihavat) naiset. Monet MA-teorian kannattajat kun tuntuvat olevan sitä mieltä, että miehille kelpaa kaikki. Omasta kokemuksesta tiedän, että viehättäväkin nainen torjutaan, vaikka tarjottaisiin pelkästään seksiä (IIIKS!).

marko77 kirjoitti...

liatia: niin, kaikkihan riippuu ihmisten välisestä kemiasta - yksi tykkää äidistä ja toinen isästä. Eivätkä kaikki miehet ole pelkästään seksin perässä. En ole sinua nähnyt livenä, mutta kuvittelisin sinun olevan erittäin viehtättävä - ei sinussa mitään vikaa ole, jossei miehille seksi kelpaa. Vika on silloin miehissä - kai..

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More