sunnuntaina, tammikuuta 13, 2008

Yksinäiset yhdessä

Olen varmaan jo useasti blogissani maininnut, että Audrey Tautou on paitsi kaunis näyttelijätär, mutta myös äärettömän lahjakas. Tänään kävin katsomassa Tautoun tähdittämän Kimpassa (Ensemble, c'est tout 2007), eikä tarvinnut pettyä.

Tämä Anna Gavaldan romaaniin perustuva elokuva kertoo ystävyydestä ja avunannosta - kolmesta erilaisesta ihmisestä (aristokraatti, teurastaja ja siivooja - tai kuten Camille käyttää ilmaisua pinta-asiantuntija), jotka kohtalo on liittänyt yhteen. Kukin heistä yrittää elää omaa elämäänsä kolkossa Pariisissa, mutta tielle on ilmaantunut vaikeuksia. Työläinen-Camille painii työnsä ja terveytensä kanssa, hulttio-Franck ahkeroi kokin apulaisena tehden pitkiä päiviä murehtien samalla sairaasta mummostaan ja puhevikainen Philibert haluaa ilmaista itseään teatterin keinoin.

Yksinäiset yhdessä, elämä kommuunissa ei ole helppoa. Omasta tilastaan luopuminen on vaikeata, eikä sitä ole rakastaminenkaan. Pelko on elokuvassa aina läsnä - pelko kuolemasta, rakastumisesta ja puhumisesta. Voittaako rakkaus nuo pelot? Sen voitte itse käydä katsomassa.

Ranskalaisen elokuvan ystävänä on pakko kehua elokuvaa, jonka kantavina voimina toimivat näyttelijöiden lisäksi koskettava miljöö sekä musiikki muun muassa Yves Montandin pyöräretken charmikkaaseen tahtiin. Suosittelen.


4 kommenttia:

Minja kirjoitti...

Minä tykkään kanssa noista Audrey Tautoun elokuvista, mutta tuo on nyt mennyt pahasti ohi. Jos se on pyörinyt Tampereella teattereissa, niin eipä pyöri näemmä enää.

marko77 kirjoitti...

Juu, eipä näytä pyörivän edes Niagarassa. :( Mutta Lahdessa kylläkin..;) Pitäisi katsoa 2 päivää Pariisissa leffassa ja kotona kolme väriä.

Anonyymi kirjoitti...

Joo, Amelie oli ainakin ihana elokuva! En muista olenko nähnyt muita Tautoun elokuvia.

Olen menossa muuten perjantaina leffaan ja yhtenä leffa-vaihtoehtona on juuri 2 päivää Pariisissa. Olen itsekin ollut kaksi päivää Pariisissa (muistaakseni ainakin kaksi!) kauan sitten Interrail-matkallani :) Ja hauskaa oli. Riemu oli kaarella ;)

marko77 kirjoitti...

Amelieta en olekaan nähnyt, täytyy varmaan ostaa alesta. Itse menen ainakin katsomaan tuon 2 päivää Pariisissa - kun kerran olen keväällä sinne lähtemässä. Riemu voipi olla kaarella ja jossain muuallakin..;) Ainakin Eiffel-tornissa..

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More