lauantaina, syyskuuta 30, 2006

Tieteellistä tuskaa

Kulunut viikko on mennyt melkein suureksi osaksi tieteen ja tutkimuksen parissa. En kuitenkaan ole hautautunut kirjapinon alle tai sulkeutunut tutkijankammioon - vielä. Olen saanut teho-opetusta siitä, kuinka tieteellistä tutkimusta tehdään (tai pitäisi tehdä). Ensin keskiviikkona Tampereella (oikeustiede) ja tänään Lahdesssa (valtiotiede). Kuvittelin, että tutkielman teko olisi vaivatonta - vielä mitä.

Tänään rupesi ahdistamaan koko aihe, tai siis jo keskiviikkona. Erilaiset aiheeseen liittyvät käsitteet alkavat tulla ulos korvista: laadullinen ja määrällinen tutkimus, positivismi... Uuh, tieto lisää tuskaa. Niin ja graduseminaariin pitäisi ilmoittautua viimeistään keväällä, jotta saisin jotain valmistakin joskus. Hieman nolottaa olla muita jäljessä. Mutta oma vika. Mutta toisaalta, alku on aina hankalaa ja varmasti tässä joskus alkuun päästään.

Lämpimät terveiset "karhunpojalle", joka sairastaa Britanniassa. Toivottavasti paranet pian! :)


4 kommenttia:

Morticia kirjoitti...

Ei ole opiskelijan elämäkään helppoa. Sain melkein ihottumaa noista mainitsesmistasi termeistä. :) Mutta kiva että olet päässyt vauhtiin. Tsemppiä!!

marko77 kirjoitti...

Kyllä tämä tästä, ystäväiseni. Alku aina hankalaa, toivottavasti se tästä helpottuu. :) Ja Helsingissä vietetään sitten enempi aikaa, varsinkin marraskuussa..;) Take care ja ajahan varovasti!

Sipriina kirjoitti...

No kiitos terveisista! Taalla ollaan kuin spitaali-mamma, sangyn pohjalle hylatty vanha kaakka! Ei tuo koha niin enaa mutta kun menin viela venayttamaan selkanikin... *mutinaa

Opiskeluintoa sinulle! Ajattele, sitten kun valmistut, saat hyvan tyon... ja yks'kaks' oletkin miljonaari! :-)

marko77 kirjoitti...

Näillä opinnoilla ei miljonääriksi tulla, päinvastoin..:D Eikä minulle raha ole mikään pakko, välttämätön paha vaan - riittää kun on terve ja ihmisiä ympärillä.

Koitahan parantua, ystävä hyvä! Sinä mikään vanha ole, pyh! ;)

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More