tiistaina, elokuuta 22, 2006

Itkua yössä (eli tyynyyn jälki jää)

Eilen oli nukkumaan mentäessä henkisesti paha olo. En tiedä...Jotenkin ilta eteni normaalisti, kuten ennenkin. Mutta kun rojahdin sängyn pohjalle, kyynelkanavat aukenivat tunniksi. Tyynyyn jälki jäi, kuten Anne Mattila asian kauniisti on ilmaissut. Kai omalta osaltani työstin ystäväni pahaa oloa, mutta pääsyyllinen on toisaalla.

Itsesääli - siinä suomalaiset (miehet) osaavat rypeä jopa vesiselvänä.


Juttelin erään henkilön kanssa eilen illalla ystävistä ja heidän muistamisestaan - siis pienistä ystävyyden osoituksista; lahjoista, tuliaisista sun muista. "Lahjonta, vaivautuneisuus, älä, ei" Nuo neljä sanaa jäi verkkokeskustelusta päälimmäisenä mieleen ehkä koko loppuelämäkseni.

Pyysin itkiessäi itseltäni hiljaa mielessäni anteeksi sitä, että haluan muistaa niitä harvoja ystäviäni syntymä- ja nimipäivänä tai joskus ihan muuten vaan. Pyysin/pyydän ystäviltäni anteeksi sitä, jos he ovat kokeneet tulleensa vaivatuiksi tai jopa lahjotuiksi. En todellakaan tahdo loukata heitä. Pyydän ystäviltäni anteeksi sitä, että pidän heitä tärkeimpinä ihmisinä, mitä maa päällänsä kantaa. Olin aikeissa mennä yhtä heistä tapaamaan tänään - enää en tiedä, pystynkö. Etten vaan loukkaisi häntä, vaikka hän on parasta, mitä minulle on koskaan tapahtunut. Ostin hänelle syntymäpäivälahjankin, vaikkei ehkä olisi pitänyt. Hänen mielestään ei ehkä olisi tarvinnut, mutta saa nähdä. Vääriä valintoja, osa 2?

Kyllä itkuni pääsyynä täytyy olla oman elämän jos ei nyt surkea tila, mutta kuitenkin jonkinlainen epäonnistuneisuus. Kesä kun ei ole ollut, sitä mitä ehkä odotin - tosin en enää tiedä, mitä odottaa. Tällä hetkellä pitäisi olla jo työelämässä, olla kumppani ja velkaa. Minulla taitaa olla ainoastaan tuota jälkimmäistä. Kyllä se siitä, sanovat ihmiset. Itse en enää ole asiasta niinkään varma.


7 kommenttia:

Pumita kirjoitti...

Tsemppiä! http://www.utbildning-co.se/sv/sjalvbild/peppmaskin/

Morticia kirjoitti...

Älä sinä ystävä kulta välitä jostain sättijutteluista. Ystävä, jota lahjoit, on ainoastaan erionmaisen otettu ja onnellinen lahjonnasta :)(ainoa synttärilahja onkin, muut ei lahjo. Enkä avaa ennenkun 25. pv ;)). Vastaan pitää panna lähinnä muodon vuoksi, koska tiedän että opiskelijan rahavarat ei aina oo mitenkään runsaat.

Eli häntä pystyyn Markoseni, kyllä elämä tuosta taas kirkastuu. Välilä on hyväkin pikkasen kyynelehtiä, alkaa maailma näyttää kirkkaammalta puhailla silmillä. :D

marko77 kirjoitti...

Kiitos molemmille! :) Rupeaa taas tuntumaan paremmalta..*hali molemmille* Eikä ystävyyttä voi rahassa/tavarassa edes mitata - se on jotain aivan ihmeellistä..:) Etkä sitten helistele sitä koko aikaa..:D

JG kirjoitti...

Kylla mieskin saa itkea, ja pitaakin, jos silta tuntuu. Se puhdistaa ja piristaa kummasti. Itsesaali ei ole silti hyvaksi, noh, valiin sita tekee jokainen....mutta yrita siita paasta eroon, ja muista, etta olet erinomainen ihminen. Ala vaan vertaa itseasi muihin. Ei ne muut ole sen parempia. Jokaisella on luurankoja kaapissa....
En nyt tarkoita, etta sulla olis. Tarkoitan vaan, etta olet tosi nasta tyyppi Marko.

Tsemppia paljon ja hyvia vointeja!

tv, Jaana

marko77 kirjoitti...

Kiitos jaana! *hali* :) Eiköhän tämä tästä iloksi muutu, ja miksei muuttuisi..;) I am a survivor!

Sipriina kirjoitti...

Nyt sie Marko kuuntelet kun Sipriina-tati puhhuu! Olet harvinaisen kultainen mies, herkka ja heppoinen... ja sille oikealle tytollekin joka joskus vastaasi kavelee... suussa sulavan herkullinen! Sinun kanssasi on aina mukava jutella ja uskos nyt veli-kulta sie se! :-) Harmittaa vaan kun asun kaukana... en perhana saa "lahjuksia" niinkus eraat tooset! ;-))

Enka muuten ole unohtanut teepussejakaan. :-D

marko77 kirjoitti...

Kiitoksia Sipri! *lämmin halaus Britteihin* Jos ensi vuodeksi rikastun ja lakkaan köyhymästä, niin piipahdan siellä ainakin siivoamassa (kuten aiemmin on tullut luvattua). ;) Vaikka olet kaukana, niin ajatuksissa aina lähellä..

Teetä odotellessa, sympatiat on jo perillä..

take care, MH

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More