maanantaina, syyskuuta 24, 2007

Save all your kisses...

Jälleen kerran tutkimustietoa aiheesta, joka on minulle jossei nyt täysin vieras, niin niin - kyllä te tiedätte. Ainakaan suutelemisesta ei ole ollut kokemusta - muista edes milloin viimeksi. No, asiaan.

Suuteleminen merkitsee naisille enemmän kuin miehille -
näin ainakin väitetään New Yorkin osavaltion yliopiston tutkimuksessa. Naiset hakevat suutelemisesta varmuutta parisuhteeseen (oikea kumppani/sitoutuminen), kun taas miehille suuteleminen on taas merkki intiimimmästä kanssakäymisestä - tai ainakin halusta siihen.

Mitään yllättävää tutkimuksessa ei ollut, ei ainakaan minun mielestäni (tutkimuksen validius on kyllä siinä ja siinä, mutta se ei kuulu tähän). Naiset ovat muutenkin miehiä romanttisempia ja haluavat osoittaa hellyyttään miehiä useammin - ainakaan suomalainen mies ei puhu, eikä pussaa.

On puhuttu paljon julkisesta tunteiden näyttämisestä. Mielestäni julkisuutelemisessa ei ole mitään hävettävää tai väärää (näkeehän tuolla kaikkia muita tunteitakin, eikö). Suomalaiset vaan ovat sen verran ujoa kansaa, ettei tunteita helposti näytetä. Itsekin olen opetellut pääsemään tuosta juroudesta eroon. Viime vuonna erään ystäväni opastuksella opeteltu halaaminen jo onnistuu ja se on paljon se!


0 kommenttia:

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More